13/1/07

Crítica: "Maria Antonieta"

Ahir vaig anar al cinema a veure aquesta pel.lícula, com la podria resumir??... no ho sé, serà qüestió d'esperar a que d'aquí un temps la passin un diumenge a la tarda per la tele, perquè és on hi encaixa més bé. Partint del fil argumental, que crec que la majoria d'espectadors és el que d'entrada li crida l'atenció, haig de dir que és més aburrit que un llibre d'història de l'escola. Crec que si no vas sabent el fons històric real, surts d'allà amb l'idea d'haver vist una història sobre una pobre-noia-rica que viu sense preocupar-se de com passar el mes (jajajaja bona aquesta!! no us perdeu el post anterior!!). A partir d'aquí la pel.lícula és una barreja de "Pretty Woman, Les amistat perilloses i un Moulin Rouge sense el "freedom, beauty and love".

Anem per parts (les bones que acabaré abans): fotografia-genial, vestuari-magnific, Kirsten Dunst-es mereix un premi. Punt. Ja està. La resta...com diria un bon amic que no li agrada llegir novel.les: bla, bla, bla.

La part més molesta partint que no sóc imparcial: la banda sonora, un desastre!! Aquí és on faig la comparativa amb Moulin Rouge, una pel.lícula que destaca per la seva innovació en barrejar una historia d'època amb l'últim hit del pop, però la gran, grandissima diferència entre les dues, és que una segueix una coherencia musical al llarg de tots els fotogrames i l'altre no. Em faig mal quan penso que en aquesta pel.lícula es podria haver tret molt suc de la banda sonora partint de l'època en que transcorre. Un temps barroc de transició amb el classicisme. Parlen de Mozart i el coneixen com si fos el veí del costat barrejant cançons de guitarra electrònica amb una "maxacosa" peça de Vivaldi i enredant-nos amb un pobre figurant que fa que toca el clave i quan pares bé l'orella només fa que repetir quatre compassos d'una magnifica peça de Bach.

Consultes la base de dades de cinema per excel.lència (www.imdb.com) i te la venen com una biografia i un drama. Si és una briografia on està la lleieltat al moment??? i si és un drama...què s'enten per drama avui en dia??

Bé, convido a tothom que no l'hagi vist a fer-ho i els que em van acompanyar a la sala que diguin el seu parè!

No hay comentarios: