19/12/08

Més clar impossible

Us recomano el post del l'article d'Arturo Pérez-Reverte penjat en aquest blog: http://nsksworld.blogspot.com/2008/12/los-amos-del-mundo-arturo-prez-reverte.html

17/12/08

Què va ser abans: l'ou o la gallina?

Sabeu aquella cançó que diu: "La vida te da sorpresas!, sorpresas te la vida, ay Dios!", doncs sopresa o massa casualitat, allò que molts van tirar per terra en el seu moment, ara funciona a lo grande! No tinc ni idea perquè tenen tanta similitud, però la idea és la mateixa i qui digui el contrari que s'ho faci mirar!..... (la foto de l'esquerra és un programa de mà de Els Pastorets del Casal de St Pere de l'any 2004 i la de la dreta és el logotip del programa de TV3 "Objectiu Pastorets")


15/12/08

La solidaritat ja no es predica amb l'exemple. Paga i calla!

Ara són dies de solidaritat, solidaritat que t’arriba a sortir per les orelles. Si no ets solidari, no estas al dia. Sembla que amb tot l’any no cal que siguis solidari, potser és que no hi ha necessitat, en canvi per Nadal tots els mals afloren i tot torna, com el turró. Això és una mostra que tot sempre gira en uns interessos creats. Fa dos dies sortien ONGs com bolets i últimament ja s’ha vist com han acabat moltes d’elles, alguns encara diran que és culpa de la crisi…pobrets….., pobrets els que no han rebut res!!!!
A mi em van ensenyar que sempre que es pugui, s’ha d’ajudar al més necessitat encara que no sigui d’una manera remunerada. Fins a dia d’avui he seguit amb aquest propòsit, però l’abús arriba a destruïr qualsevol valor.
Conec més d’un personatge que està ficat en ONG, més d’un que t’abordava si et veia prenent un cafè i et deia que pel preu d’un altre faries feliç algú que no té ni aigua per beure…caram! Et toca la fibra!...té, una aportació i una mica més pel del costat….I així un cop i un altre, d’un lloc, d’un altre….he arribat a conèixer més països a través de donacions que no pas estudiant geografia a l’escola!
Amb el temps, continues veient als personatges esmentats i observes que aquella actitud bondadosa i deferent és la millor actuació que han fet en la seva vida. Malauradament veus que són gent amb pocs escrúpols, amb poca ètica i un respecte nul, no n'hi ha ni pels seus pròxims…. I doncs? Encara em vols demanar un altre cafè?? Doncs ironies de la vida que la gosadia no l’han perdut i tornen altre cop amb el mateix rotllo. Serà possible???
Una negativa per part teva suposa un broll de paraules desagradables que et titllen d’egoista en endavant. Algú ha pensat que un dóna quan vol o quan pot o quan ho creu convenient??? O és que haig de ser solidari per nassos perquè sinó et fan travessar el cafè? Parlem, és solidaritat o extorsió? Potser no ho he entès prou bé, m’ho hauran d’explicar detingudament tot prenent un cafè, i aquest cop demano que me’l paguin.